Projekti, fondu aktualitātes
Limbažu novada pašvaldība aicina jauniešu organizācijas iesniegt jaunatnes iniciatīvu projektu pieteikumus
Projektu fokuss – skolēni ar risku nepabeigt skolu, viņu mācību motivācijas palielināšana un aktīvas līdzdalības veicināšana ikdienas dzīvē. Projektu konkurss notiek Eiropas Sociālā fonda projekta “PuMPuRS” ietvaros. Ir iespējams iegūt 4600 eiro savas idejas īstenošanai. Pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz 2018. gada 22. oktobrim.

Eiropas Sociālā fonda projekts “PuMPuRS”- “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai”( Nr.8.3.4.0/16/I/001 ) - tika uzsākts pagājušajā mācību gadā un tiks īstenots līdz 2022. gada 31. decembrim. Projekta mērķa grupa ir vispārizglītojošo skolu skolēni no 5. līdz 12. klasei, kā arī profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi no 1. līdz 4. kursam. Projektu īsteno Izglītības kvalitātes valsts dienests sadarbībā ar pilsētu un novadu pašvaldībām un valsts profesionālās izglītības iestādēm. Tā ietvaros skolēni, kuriem ir risks priekšlaicīgi pamest mācības, skolā saņem individuālu atbalstu (konsultācijas mācību priekšmetos, psihologa un citu speciālistu atbalstu, naktsmītņu, ēdināšanas vai transporta izdevumu kompensāciju u.c.). Nu arī jauniešiem ir iespēja sniegt savu ieguldījumu priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanā, īstenojot jaunatnes iniciatīvu projektus ārpus skolas, izmantojot neformālās izglītības pieeju. Šādi jauniešu projektu konkursi turpmāk notiks divas reizes gadā, un tos organizēs pašvaldības. Šoruden šo iespēju izmanto 39 Latvijas pašvaldības, tai skaitā Limbažu novada pašvaldība, kā to paredz vidējā termiņa plāns projekta “PuMPuRS” īstenošanai Limbažu novadā.
PMP_riska_jauniešu_iesaiste_jaunatnes_iniciatīvu_projektos_nolikums.pdf
Vidēja_termiņa_plāns_PMP_riska_mazināšanai.pdf
Iesnieguma_veidlapa_un_sadarbības_partnera_apliecinājums.docx
Apliecinajums_par_projektā_iesaistītajiem_jauniešiem.docx
Vērtēšanas_kritēriji.pdf
Informatīvs_atbalsta_materiāls_Limbaži_21.09.2018.pdf

Limbažu novada domes ārkārtas sēdē 2018. gada 20.septembrī tika apstiprināts atklāta projektu konkursa Nolikums. Nolikumu un informatīvo atbalsta materiālu skatīt šeit. Konsultācijas par projektu konkursu : vaira.abele@limbazi.lv

pumpurs logo

Informāciju sagatavoja:

Vaira Ābele

projekta konsultante

Tālr. +371 29181788